Een nieuwe keuken


Waarom wel of niet?

Veel mensen twijfelen enorm wanneer zij een nieuwe keuken moeten aanschaffen. Met name omdat zij hun oude keuken vaak niet zo slecht vinden of het zonde vinden van het geld. Er zijn vaak twee opties die mensen afwegen tijdens een keuken verbouwing. Vaak kiezen mensen ervoor om een nieuwe keuken te kopen en te laten plaatsen. Terwijl het renoveren van een bestaande keuken ook echt een mogelijkheid is. Lentjes Droomkeukens zet alle nadelen en voordelen voor u op een rij. Maar allereerst een korte uitleg over de verschillende vormen van renoveren.

U kunt verschillende delen van uw keuken renoveren, bijvoorbeeld de kastjes helemaal omtoveren tot nieuwe of u kunt kiezen voor het volledig vervangen van de wrapfolie in uw keuken? Hierdoor krijgt uw keuken meteen een nieuwe uitstraling. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden maar dit zijn twee mogelijkheden kort omschreven om een beeld te schetsen. U kunt altijd even contact opnemen met de adviseurs van Lentjes Droomkeukens om alle mogelijkheden en uw wensen door te nemen.

houten keuken
Witte moderne keuken
Houten elementen in een keuken

Voordelen van een keukenrenovatie

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het vaak een stuk goedkoper is als een compleet nieuwe keuken. Het renoveren van een keuken is vaak een stuk goedkoper, echter heeft dit niets te maken met de invloed van een renovatie. Vaak kan je met een renovatie echt een complete nieuwe look creëren. Voor mensen die heel erg graag een nieuwe keuken willen, is het renoveren van een keuken echt een hele mooie optie. Want een andere kleur aanbrengen op uw keuken kan al enorm veel veranderen en is voor een lager budget echt een goede optie.

✅ De waarde van uw huis kan aanzienlijk erg stijgen, ondanks dat een keukenrenovatie minder kost als een complete nieuwe keuken kan het enorm veel toevoegen in de waarde van uw huis. Maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal onderdelen, hoe groot is de renovatie en wat voor dingen worden er allemaal gerenoveerd? Wij van Lentjes kijken graag met u mee naar de beste optie voor u.

Nadelen van een keukenrenovatie

❌ De opstelling van de keuken is niet te veranderen met een keukenrenovatie, hierdoor zal de oude opstelling in stand blijven. Maar als u de opstelling wel wilt wijzigen brengen dit aanzienlijk hogere kosten met zich mee. Dit kan ervoor zorgen dat een volledig nieuwe keuken een interessantere optie kan zijn. Bent u toch van plan om de opstelling van uw keuken te wijzigen, dan adviseert Lentjes om eens te kijken te kijken in de showroom van Huissen of Wijchen voor een compleet nieuwe keuken.

❌ Vaak leveren fabrikanten onderdelen maar voor een bepaalde tijd. Hierdoor kan het zijn dat keukenkastjes of andere onderdelen niet meer geleverd kunnen worden. Waardoor onderdelen weer op maat gemaakt moeten worden en dit weer extra kosten met zich mee gaan brengen.

❌ En als laatste nadeel tovert een renovatie uw keuken niet om tot volledige nieuwe keuken. Wanneer uw keuken al niet meer op een goede manier functioneert zal een renovatie niet de beste optie zijn. De kosten van een renovatie zullen hierdoor een stuk hoger zijn, misschien is het dan een betere optie om een compleet nieuwe keuken aan te schaffen.


Neem contact op met Lentjes Droomkeukens


Stel hier je vraag of laat je opmerking achter