Van koken op gas naar koken op inductie


De feiten en fabels

Door de stijgende gasprijs is het voor velen interessant om van het koken op gas over te stappen naar het koken op inductie (elektriciteit). In de meeste gevallen is het geen probleem om deze aanpassing in de keuken te realiseren, wij zullen u er dan ook graag mee helpen. Maar wat moet er allemaal in de keuken gebeuren om deze aanpassing door te voeren? Lentjes Droomkeukens somt een aantal feiten en fabels over het koken op inductie voor u op:

Koken op inductie

Feiten

  • Een inductiekookplaat past in dezelfde uitsparing van de gaskookplaat in het keukenblad
  •  Koken op inductie gaat veel sneller dan het koken op gas
  • Een inductiekookplaat is veel onderhoudsvriendelijker dan een gaskookplaat
  • Lentjes Droomkeukens heeft 60 cm en 77 cm inductiekookplaten uit voorraad leverbaar

Fabels

  • Je complete pannenset moet vervangen worden. Dit is niet waar, als de pannen magnetisch zijn en nog beschikken over een vlakke onderkant dan zijn ze nog prima geschikt voor inductie
  • Er moet krachtstroom aangelegd worden in de keuken. Wij adviseren wel een aanpassing in de meterkast, maar er bestaat een mogelijkheid om op 1-fase te koken op inductie
  • Het erg lastig is om koken op inductie onder de knie te krijgen. Je krijgt je aardappelen een stuk sneller aan de kook maar dat betekent niet dat het koken op zichzelf ineens lastiger is geworden
  • Een inductiekookplaat koelt meteen af. Ook dit is een fabel, er is namelijk altijd stralingswarmte van de pan waardoor de kookplaat opwarmt. Wel koelt het een stuk sneller af en geeft de inductieplaat het aan als deze nog warm is ter waarschuwing.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden in uw keuken? Plan een bezoek in één van onze showrooms via de website of neem direct contact met ons op door te bellen of mailen.

Koken op inductie


Neem contact op met Lentjes Droomkeukens


Stel hier je vraag of laat je opmerking achter