Onderhoudstips voor je nieuwe droomkeuken


Van Lentjes

Net een nieuwe keuken gekocht bij Lentjes Droomkeukens, je wilt natuurlijk zolang mogelijk genieten van je nieuwe keuken. Maar hoe maak je dat keukenblad het best en makkelijkst schoon? Hoe voorkom je krassen op de RVS elementen in de keuken? En wat zijn nog andere belangrijke punten voor het beste gebruik van je keuken? Wij helpen je graag met wat extra informatie, waardoor je Lentjes droomkeuken ook echt je droomkeuken blijft! Wij geven een aantal tips hieronder om je keuken goed te onderhouden en schoon te houden. 

Waar moet je op letten in het gebruik van je nieuwe keuken?

  • Nooit deuren van je keukenapparatuur open laten staan!

Laat de deurtjes van je oven, vaatwasser en magnetron niet openstaan. Hierdoor voorkom je schade aan de deurtjes en deuren. De deuren en kasten kunnen niet goed tegen de hitte dus laat de apparatuur afkoelen met de deuren gesloten.

  • Check je sifon! 

Na het plaatsen van je keuken is het altijd erg handig om de schroefring van de sifon te checken. De reden dat er een sifon zit is om het water af te voeren en nare geurtjes te voorkomen. Kijk eens naar de sifon en bekijk of die nog eens goed aangedraaid moet worden, dit voorkomt lekkages en vieze geuren.

  • Gebruik altijd een snijplank!

Wanneer je vlees en groente aan het snijden bent, gebruik dan altijd een snijplank. Ten eerste is het veel hygiënischer, maar het voorkomt ook niet herstelbare krassen in het keukenblad en zorgt ervoor dat je keukenblad mooier blijft. Hou er rekening mee dat RVS-elementen in je nieuwe keuken heel erg makkelijk kunnen krassen.

  • Wanneer je de kookplaten of het fornuis gebruikt, zet altijd de afzuigkap aan. 

Wanneer je altijd de afzuigkap voorkom je eventuele schade door vocht. Pas ook op met koffiezetapparaten en waterkokers, deze apparaten geven ook vocht. Zet deze apparaten niet direct onder een bovenkast. Hierdoor heb je kans op schade aan de kasten.

  • Pas op met zware voorwerpen!

Probeer niet met zware voorwerpen te schuiven op je aanrechtblad, hierdoor voorkom je onherstelbare krassen.

Hieronder ook nog schoonmaaktips voor je nieuwe keuken:

  • Gebruik een zachte doek, dus geen harde doek. Probeer lauwwarm water en niet teveel afwasmiddel, wanneer je de dagelijkse schoonmaak uitvoert van de keukenkasten en het keukenblad.
  • Nooit schuursponsjes of agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken bij de schoonmaak van je keuken.
  • Lichte krassen in je keuken kun je maskeren door bepaalde schoonmaakmiddelen of meubelolie.
  • Lichte krassen in je spoelbak kun je maskeren of herstellen door staalfix.
Oven schoonmaken
Spoelbakken schoonmaken
Kookplaten schoonmaken


Neem contact op met Lentjes Droomkeukens


Stel hier je vraag of laat je opmerking achter