Een nieuwe industriële keuken

Ben jij liefhebber van een stoere keuken? Dan is een industriële keuken écht iets voor jou! Het is een stijl die steeds vaker voor komt. De industriële keuken wordt gekenmerkt door zijn robuuste uitstraling, wat een mooie sfeer geeft. Deze keukenstijl kun je op verschillende manieren combineren. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met een landelijke stijl, zo creëer je een unieke sfeer met industriële materialen en het landelijke gebruik van hout. Ook de combinatie met een moderne stijl is heel gebruikelijk. De ruwe materialen van een industriële keuken worden afgewerkt met een modern sausje.

mk8 04001c8b 1
MK06 rendering scaled

Hoe herken je een industriële keuken?

De unieke stijl van een industriële keuken kun je aan een aantal elementen herkennen. Zo heeft een industriële keuken veel ruwe randen en dus geen strakke lijnen. Ook zie je het gebruik van bakstenen, RVS en ruwe houtsoorten vaak terug komen. Daarnaast heeft een industriële keuken een stoer uiterlijk door het gebruik van grove materialen. Met grote en opvallende keukenapparaten maak jij jouw industriële keuken helemaal compleet. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een fornuis die los staat van de rest van de keuken.

Verschillende elementen in een industriële keuken

Om een echte industriële look aan jouw keuken te geven, maak je gebruik van elementen die perfect in deze stijl passen. Met deze elementen creëer je een robuuste en ruwe uitstraling in jouw keuken waardoor jij de keuken voorziet van een industriële look. Denk hierbij aan een industriële lamp. Dit is echt een grote lamp die een beetje een fabrieksuitstraling geeft. Daarnaast is een koelkast met een ruwe uitstraling van metaal of RVS niet weg te denken uit een industriële keuken. Ook kun je er voor kiezen om een koelkast met onbewerkt hout te plaatsen voor een warmere sfeer. Verder is een industrieel fornuis met grote pitten van RVS ook kenmerkend voor een industriële keuken. Dit fornuis heeft unieke en kenmerkende draaiknoppen wat erg mooi staat bij deze stijl. Tot slot kun je kiezen voor een industriële afzuigkap. Dit is ook een onderdeel van de keuken die prominent aanwezig is en dus van groot belang is voor de uitstraling die jij aan jouw keuken wil geven. Door een fabrieksachtig uiterlijk van de afzuigkap geef je hem een robuuste uitstraling. Daarnaast wordt deze vaak gemaakt van roestvrij staal.

MK08 Zerox ED KQ Abbey Split Oak Zerox XT Arabica M scaled
Lentjes locatie wijchen

Ervaar de industriële keuken zelf

Met een industriële keuken heb je talloze opties. Laat je inspireren in onze één van onze showrooms waar onze experts voor je klaar staan met het beste advies. Alles is mogelijk en maak daarom via de knop hieronder direct een afspraak. We zien je graag snel in Huissen of Wijchen!