Moderne keuken

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken en wilt u daarom wat inspiratie op doen op het gebied van de nieuwste trends op het gebied van keukens? Vraagt u zich af wat een moderne keuken is en waaraan u een mooie keuken kan herkennen? Dat wat nu modern is aan een keuken kan over 10 jaar natuurlijk weer anders zijn, maar de moderne stijl van een keuken blijft toch altijd wel een beetje hetzelfde. Hoe dit precies zit en nog veel meer over moderne keukens leest u in dit artikel. Lees vooral even lekker verder dus!

Wat is een moderne keuken?

Een moderne keuken komt voor in vele soorten en manieren van inrichting. Een moderne keuken maakt over het algemeen gebruik van nieuwe apparatuur en wordt gekenmerkt met een strakke uitstraling. De keukenkastjes spelen hier een belangrijk rol in. Maar naast de apparatuur en de keukenkastjes is de kleur ook heel belangrijk van een moderne keuken. Vaak worden er wat natuurlijk tinten gebruikt in een moderne keuken. Moderne keukens veranderen door de jaren heen natuurlijk wel, maar in essentie komt het altijd neer op hetzelfde. Strak, geen poespas en modern. Dat is waar een moderne keuken voor staat.

Wat zijn specifieke elementen voor een moderne keuken

Specifieke elementen voor een moderne keuken zijn onder andere:

  • Ingebouwde apparaten die strak zijn verwerkt in het design.
  • Keukenkastjes in natuurlijke tinten met een matte of hoogglans afwerking.
  • Moderne toepassingen in de keuken.
  • Keukenbladen die niet te dik zijn.

De keuken als middelpunt van de woning

Keukens zijn steeds meer het middelpunt van een woning. De keuken is de plek waar alles gebeurt in huis. De keuken is er steeds minder uitsluitend voor het bereiden van eten en wordt steeds meer gebruikt voor allerlei zaken. Thuiswerken, lezen, ontspannen, eten, visite ontvangen en gezelligheid ervaren zijn allemaal zaken die steeds meer in de keuken plaatsvinden. Om deze reden besteden mensen steeds meer aandacht aan de inrichting van de keuken. Wensen willen meer van hun keuken en proberen dat dan ook mogelijk te maken.

Nieuwste keukentrends bij moderne keukens

Trends komen en gaan. Dat is zo, was zo en zal altijd zo blijven. Sommige trends komen weer terug, anderen blijven voor altijd weg. Op het gebied van moderne keukens zien we echter een paar hele specifieke trends die zomaar eens een blijvertje kunnen worden. We sommen even een paar hele duidelijke trends op:

  • Steeds meer mensen kiezen voor hoogte in de keuken. Dit betekent dat de onderste kastjes hoger worden en meer ruimte kunnen bieden. De bovenkastjes worden vervolgens tot aan het plafond gemaakt zodat zoveel mogelijk ruimte benut wordt. Hierdoor kan het keukenblad wat dunner en minimalistischer worden.
  • Alles moet duurzamer en dus uw keuken ook. Keukens kennen dus steeds meer slimme apparaten. Denk aan Quooker, inductieplaten en Quva’s gescheiden afvalsystemen.
  • Vaker en vaker zien we mensen die een zwarte of donkergrijze keuken aanschaffen. Trends op het gebied van kleuren en tinten zien we komen en gaan, maar deze trend ziet er veelbelovend uit.
  • Een kookeiland lijkt niet meer weg te denken uit een keuken. Zeker een kookeiland met een barretje zien we vaker en vaker. De bar kan worden gebruikt om te eten, te werken en biedt nog veel meer opties.
  • Greeploze keukens passen ook heel erg binnen de moderne stijl. Dit zorgt voor een strakke uitstraling en ook erg fraai. Moderne keukens zien we steeds vaker zonder grepen.

Al deze trends passen enorm binnen de moderne keuken van nu. Natuurlijk zijn er elk jaar weer wat kleinere trends en details, maar deze trends op hoofdlijnen zijn iets voor u als u houdt van een moderne stijl.

Moderne keuken van Lentjes Droomkeukens

Wilt u graag een moderne keuken aanschouwen en uitzoeken? Wilt u graag een droomkeuken die voldoet aan al uw wensen? Neem dan eens contact met ons op of kom bij ons langs in Huissen of Wijchen bij Lentjes Droomkeukens. Onze showrooms hebben prachtige moderne keukens waar u zomaar eens heimelijk verliefd op kan worden. Benieuwd naar een moderne keuken van Lentjes Droomkeukens? We zien u graag snel bij ons in de showroom.