Landelijke keuken kopen

Bent u zich aan het oriënteren op het gebied van keukens omdat u overweegt om een nieuwe keuken aan te schaffen? Komt u in uw zoektocht vaak de term ‘landelijke keukens’ tegen, maar heeft u geen idee wat een landelijke keuken nou precies is? Er zijn op het gebied van keukens heel veel verschillende stijlen. Sommige stijlen lijken wel wat op elkaar, andere stijlen zijn weer totaal verschillend. De landelijke stijl is een stijl die vaak wordt omschreven als warm. Wilt u alles weten over landelijke keukens en de kenmerken van deze stijl? Lees dan vooral even verder!

Wat is een landelijke keuken?

Zoals gezegd wordt een landelijke keuken vaak omschreven als warm. Hiermee bedoelen we dat een landelijke keuken vaak op een bepaalde manier gezelligheid uitstraalt. Een landelijke keuken is verder authentiek, robuust en maakt veelal gebruik van hout. De landelijke keukenstijl is afkomstig van grote gezellige boerderijkeukens. Mensen op het platteland hadden vaak wat meer ruimte en plaatsen vaak een mooie grote keuken in de landelijke stijl. Houten kastjes met een rustige en warme uitstraling zorgen voor een mooie frisse keuken.

Keuken als centrale punt van de woning

Door de jaren heen zien we een steeds duidelijke trend in het gebruik van de keuken. Daar waar mensen enkele jaren geleden bijvoorbeeld de keuken uitsluitend gebruikten voor het koken en wat andere huishoudelijke bezigheden is de keuken inmiddels dé plek waar mensen samenkomen, thuiswerken, het gezellig hebben en wat al nog niet meer doen. De keuken is de plek is huis geworden waar alles gebeurt. Dat wat men eerder allemaal in de woonkamer deed is inmiddels voor een deel verhuist naar de keuken. Een landelijke keuken is bij uitstek een keuken die dit kan bieden. Dit omdat deze keukens gezelligheid uitstralen en uitnodigen om te gaan zitten.

Kenmerken en trends landelijke keukens

Trends zijn er overal. Sommige komen en gaan, andere blijven voor altijd. Op het gebeid van landelijke keukens zien we een paar hele duidelijke kenmerken en trends die we graag met u delen:

  • Niet alleen landelijke keukens, maar eigenlijk alle keukens gaan steeds meer de hoogte in. Hiermee bedoelen we dat de lage keukenkastjes hoger worden.
  • Qua kleuren gaat men bij landelijke keukens steeds meer out of the box. Daar waar men vaak een beetje op ‘safe’ speelde zien we tegenwoordig dat keuzes steeds meer vallen op opvallende kleuren als fel lichtblauw, mintgroen en andere frisse kleuren.
  • Een kookeiland met barretje zien we in heel veel keukenstijlen steeds vaker voorkomen en past ook perfect binnen de landelijke stijl. Aan dit barretje kan men fantastisch samenkomen, thuiswerken en nog veel meer.
  • Landelijke keukens maken nog altijd veel gebruik van hout. Dit kan zowel in de keuken zelf zijn als in de accessoires.

Landelijke keuken komen uitzoeken

Wilt u graag een landelijke keuken uitzoeken? Bent u op de hoogte van de werkwijze van Lentjes Droomkeukens? Onze deuren in Wijchen en Huissen staan voor u open voor deskundig advies, hulp bij het inrichten van de keuken en daarnaast kunnen wij uw droomkeuken ook nog eens voor u plaatsen en installeren. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact met ons op of kom eens langs in Wijchen of Huissen.