Nieuwe landelijke keuken

In de afgelopen jaren is de landelijke keuken steeds populairder geworden. Niet alleen in een landelijke omgeving zien we dit vaak terug komen, maar ook in alle andere woonomgevingen is een landelijke keuken erg gewild. Met een landelijke keuken creëer je een leuke en gezellige sfeer in het middenpunt van jouw huis. Bij een landelijke keuken zien we het gebruik van steen, hout, porselein en gietijzer vaak terug komen. De mogelijkheden om dit te combineren zijn eindeloos en hier kun je dan ook zelf je eigen invulling aan geven.

MK11 Ergo Zero B New Forest Oak emory R20 B New Forst Oak M scaled
MK05 rendering scaled

De inrichting en kenmerken van een landelijke keuken

Het creëren van een landelijke keuken en woonstijl kan door het gebruik van natuurlijke materialen. Daarnaast moet je ook aandacht hebben voor de warme, natuurlijke kleuren en visuele designs. Met het toepassen van deze kenmerken kun je dus een landelijke sfeer creëren, waardoor comfort, gezelligheid en stijl bij elkaar komen. Naast de gezelligheid en stijl, staat functionaliteit ook bovenaan bij een landelijke keuken. Lees snel verder hoe jij jouw landelijke keuken compleet maakt!

Maak jouw landelijke keuken compleet met de volgende materialen

Bij een landelijke keuken is het van groot belang dat je goed nadenkt over de juiste materialen. Dit is namelijk één van de belangrijkste factoren bij het samenstellen van een keuken. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, want bij een landelijke keuken draait het allemaal om natuurlijke materialen. Door deze te combineren stel je een stijlvolle en gezellige sfeer samen. Zo zien we he gebruik van verschillende soorten hout vaak terug komen. Deze worden dan afgewerkt met een lak laag. Ook aluminum is niet ongebruikelijk in een landelijke keuken. Wat ook veel terug komt is het gebruik van steensoorten, gietijzer en kunststof.
Bij een landelijke keuken is de basis altijd het gebruik van hout. Zonder hout is het geen landelijke keuken. Dit is het meest natuurlijke product wat je kunt bedenken en benadrukt dan ook dit natuurlijke aspect van de keuken. De bewerking van het hout is iets wat wel constant veranderd, zo zie je tegenwoordig een bewerking waarbij je een rustig uiterlijk creëert in plaats van een wilde en onverzorgd uiterlijk.

MK04 Zerox ED BL KQ Euca Mocca Zerox ED BL KQ Euca Caramel M scaled
Ruime houten landelijke keuken

Een zwarte landelijke keuken

Naast de standaard uitstraling van hout of een witte kleur kun je ook kiezen voor een strakke look met een zwarte kleur. Dit is wel een iets wat gewaagdere keuze, omdat donkere kleuren nog niet veel gebruikt worden binnen een landelijke keuken. Echter voegt het wel een mooi uniek contrast toe aan jouw keuken. Een zwart keukenblad, donker gekleurde kasten of een zwart eiland, het is allemaal mooi te combineren in een landelijke keuken. Op deze manier geeft je jouw landelijke keuken een klein modern sausje. Bij de keuze voor zwarte kleuren, is het niet ongepast om meer steen te gebruiken in de keuken. Dit versterkt de stoere look van een landelijke keuken. Dit kun je op veel verschillende manieren verwerken in jouw keuken. Zo kun je een stenen keukeneiland plaatsten of een vloer met stenen tegels. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je snel inspireren in onze showrooms!

Ervaar een landelijke keuken in één van onze showrooms

De mogelijkheden voor een landelijke keuken zijn eindeloos. Onze experts staan altijd voor je klaar om jouw alles te vertellen over een landelijke keuken. In onze showrooms hebben allerlei voorbeeld keukens staan waar jij de nodige inspiratie uit kunt halen. Maak dus snel een afspraak via de knop hieronder en kom langs. Tot snel in Huissen of Wijchen!

Lentjes locatie wijchen