Keukenrenovatie door Lentjes Droomkeukens

Jij hebt jouw huidige keuken al een aantal jaren in jouw woning staan, maar op een gegeven moment zijn deze keukens wel toe aan een opknapbeurt. Jij hebt dan twee opties voor jouw huidige keuken, kies jij voor een keukenrenovatie of een volledig nieuwe keuken? Dit is een hele belangrijke keuze voor ons maar vooral voor jou! Wij moeten weten wat voor een ontwerp of plan wij moeten maken om jouw wensen te beantwoorden. Deze wensen van onze klanten staan volledig centraal in het hele proces van een renovatie of een nieuwe keuken. Wij zien genoeg klanten die hun volledige keuken vervangen maar die eigenlijk nog een hele goede keuken hebben. Wij vinden het natuurlijk heel erg zonde, maar wij luisteren natuurlijk naar de wens van de klant.

Wij beantwoorden een grote aantal van jouw vragen hier op deze pagina. Of je blaast jouw huidige keuken nieuw leven in met een keukenrenovatie of je gaat voor een volledig nieuwe keuken. Welke mogelijkheden zijn er bij een renovatie en wanneer plaats je best een nieuwe keuken?

Voordelen en nadelen aan een keukenrenovatie of een volledig nieuwe keuken

Er zijn natuurlijk ook een aantal voordelen en nadelen aan een keukenrenovatie of een volledige nieuwe keuken, deze willen wij graag aan jou laten zien. Het is heel erg belangrijk om de voordelen en nadelen inzichtelijk te krijgen, hierdoor kan jij zien waar jij rekening mee moet houden en op welke wijze beide manieren inspelen op voordelen en nadelen.

Keukenrenovatie

Voordelen

 • Jouw huidige keuken kan jij voor relatief weinig geld als nieuw laten omtoveren
 • Wanneer jij jouw keuken niet aanpast met grote wijzigingen is het goedkoper
 • Geen grote breekwerken nodig voor de renovatie
 • Deze manier is echt stukken sneller

Nadelen

 • De keukenindeling is eigenlijk niet te wijzigen
 • Deze gaat minder lang mee als een volledig nieuwe keuken
 • Het kan voorkomen dat de kleuren niet meer beschikbaar zijn

Nieuwe keuken

Voordelen

 • Je keuken krijgt een volledig nieuwe frisse look
 • Jouw wensen en behoeftes kunnen echt volledig doorgevoerd worden
 • Een nieuwe indeling is heel erg makkelijk te realiseren
 • Alles is nieuw in de keuken, dit betekent dat het nog jaren meegaat

Nadelen

 • Stukken duurder dan de keukenrenovatie
 • Veel meer breekwerk nodig voor een nieuwe keuken
 • Een nieuwe keuken duurt veel langer
Keuken opmeten voor een renovatie
Ontwerp zonder titel 38

Verschillende keukenrenovatiemogelijkheden:

1. Het renoveren van keukenkasten

Jij kan heel erg veel dingen wijzigen of renoveren aan jouw keukenkasten de kleinste details zijn te wijzigen. De handvaten en zelfs de hele kleur van de kasten is te wijzigen. Het vervangen van de handvaten is een kleine taak die heel erg makkelijk een nieuwe look geven aan een keuken, deze vernieuwen is een snelle en de goedkoopste manier om je keuken een nieuwe look te geven. Als jij de kasten een andere kleur wil geven moet je eerst kijken of de kastjes in goede staat zijn.

2. Spatwand aanpassen naar jouw wensen

Je kunt je keukenspatwand vernieuwen of vervangen met materialen zoals composiet, natuursteen, glas en inox, die bestand zijn tegen vocht, hoge temperaturen en vuil. Populaire opties zijn tegels, zoals keramische tegels, geëmailleerd terracotta tegels en mozaïektegels. Om een samenhangend geheel te creëren, kun je ervoor kiezen om het keukenblad door te laten lopen op de muur.

3. Het renoveren van een keukenblad

Je kunt een beschadigd of verouderd keukenblad renoveren, maar soms is het beter om het te vervangen voor een mooier resultaat en de mogelijkheid om een ander materiaal of dikte te kiezen, zoals composiet, graniet, hout, beton, keramiek, corian of kunststof.

4. Nieuw keukenapparatuur

Heb jij momenteel problemen met het keukenapparatuur in jouw keuken? Is bijvoorbeeld jouw oven, koelkast, kookplaat of afzuiging toe aan vervanging? Of heb jij nog één van deze apparaten nog niet in je keuken staan maar wil jij deze wel? Dan kan jij heel goed kiezen voor een kleine renovatie van Lentjes Droomkeukens.

Het vervangen van apparatuur in de keuken is eigenlijk wel de populairste optie onder de keukenrenovaties. Door deze keukenrenovatie geef jij jouw keuken een nieuwe look en daar kan jij ook modernere keukentoestellen bij bestellen. Deze nieuwe toestellen zijn voorzien van de nieuwste functies en zijn ook heel erg duurzaam. Elk merk doet zijn best om de apparaten zo duurzaam mogelijk te maken.

Kies voor een erkend keukenbedrijf voor jouw renovatie

Er is niks zo erg als een goede keuken laten verpesten door een keukenbouwer die geen ervaring heeft. Jij kiest niet voor niets voor een renovatie, de keuken kan nog even mee maar er zal wat veranderd moeten worden om het een frisse look te geven. Laat jouw keukenrenovatie daardoor uitvoeren door een erkend keukenbedrijf met genoeg ervaring. Lentjes Droomkeukens kan dit voor jou betekenen. Neem vrijblijvend contact op met Lentjes om de wensen en behoeften door te spreken.

Duurzaamheid met een nieuwe keuken van Lentjes Droomkeukens