Keuken renoveren tot een droomkeuken met de keukentrends van 2022

Bij Lentjes Droomkeukens gevestigd in Huissen en Wijchen willen wij u graag ondersteunen wanneer u de keuze heeft gemaakt om uw keuken te renoveren. Op een gegeven moment wilt u iets nieuws in uw huishouden en als u niet wilt verhuizen kiezen mensen er vaak voor om hun eigen huis onder handen te nemen. Eén van de belangrijkste onderdelen van het huis is wel de keuken. Een keuken is een extra leefomgeving geworden, en zorgt voor echte gezelligheid tijdens het koken van het avondeten. Daarom kiezen mensen wanneer zij hun huis gaan renoveren vaan voor een renovatie van de keuken. Een nieuwere keuken geeft vaak ook meer gemak tijdens het koken, de nieuwste trends en apparatuur zijn vaak verwerkt in het ontwerp. Hierdoor wordt het naast gezelliger ook een stuk gemakkelijker om gerechten te bereiden in de keuken.

MK03 Zerox XT Arabica Zerox VER SY Sherwood Park M

De 6 trends op het gebied van keukens in 2022

Zwarte keuken bij Lentjes Droomkeukens
  1. Leefkeuken, vaak met een eiland

Wat hiervoor al beschreven werd is dat de keuken eigenlijk een extra leefomgeving is. Daar draait deze trend ook om, de keuken betrekken bij de woonkamer. Samen met je gezin zijn of samen koken wordt makkelijker gemaakt door een kookeiland of een ruime eettafel. Warmere tinten gaan de lichte of witte tinten vervangen in 2022, verlichting speelt hier ook een hele belangrijke rol in.

  1. Natuurlijk en minimalistisch

Dit is een trend die we heel hoog inschatten voor 2022, mensen kozen in 2021 al vaak voor een natuurlijke, minimalistische keuken. Maar in 2022 gaat deze trend zeker doorzetten, veel combinaties van hout met natuursteen. Ook komen organische vormen steeds vaker terug in keukens, een ovaal kookeiland of een ronde tafel. Het zorgt allemaal voor een andere sfeer.

  1. Het blijft populair: De zwarte keuken

In 2022 blijven de zwarte keukens ook een hele duidelijke trend. Dit kan een volledige zwarte keuken zijn of kies je toch voor een zwarte keuken gecombineerd met grijze spoelbak en andere accessoires. Naast de zwarte kleur, kan je ook kiezen voor een donkerbruine look in je keuken. De houtsoorten dienen als een goede vervanger als je niet zo fan bent van een zwarte keuken. De donkere keuken is met alle interieurstijlen wel te combineren, daarom blijven we deze in 2022 heel veel zien.

  1. Een nieuwe trend in 2022 is de strakke grijze keuken

Wanneer je persoonlijk niet zo’n grote fan bent van donkere kleuren in de keuken is deze nieuwe trend misschien iets voor jou. Een grijze keuken is iets minder heftig als een donkerbruine keuken of een zwarte keuken. Maar in grijze keukens kun je natuurlijk ook nog onderscheidt maken tussen een donkergrijze keuken of een lichtgrijze keuken. Vanuit een grijze keuken kun je kiezen voor een houten werkblad om tot een landelijke stijl te komen. Of kies voor een volledig grijze keuken om een strakke, moderne te realiseren.

  1. Gouden kraan met marmerlook

Maak van je wasbak een belangrijk punt in je keuken, kies voor een gouden kraan en/of gouden spoelbak. Naast goud kun je ook kiezen voor rosé of voor messing, deze kleuren vallen meer op dan RVS of een zwarte spoelkraan. Marmerenlook is enorm populair en mooi te combineren met gouden elementen. Marmer geeft een luxueuze en dit versterken de gouden elementen.

  1. Een keuken met nieuwe apparatuur en de nieuwste snufjes

Een huis wordt steeds duurzamer en keukenapparatuur blijft zich razendsnel ontwikkelen in de laatste jaren. Alle keukenapparatuur blijft zich ontwikkelen en zorgt ervoor dat het leven een stuk gemakkelijker wordt. Zorg ervoor dat je de nieuwste keukenapparatuur in je keuken laat plaatsen en zorg ervoor dat je gemakkelijker kan koken. Ook zijn er Quookers die een belangrijke trend blijven in 2022, hierdoor hoef je geen waterkoker meer te hebben op je aanrecht en zorg je voor een rustigere uitstraling in jouw keuken.

0058 43b1aeac

Vul het onderstaande formulier in als u iets wilt aanvragen bij Lentjes Droomkeukens !