Keukeninspiratie

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe keuken en wilt u graag weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van keukens? Vraagt u zich af wat de trends van nu zijn en wilt u zich laten inspireren bij het uitzoeken of samenstellen van een nieuwe keuken? Het uitzoeken van een is erg leuk, maar kan ook lastig zijn. Het is daarom dus goed om zoveel mogelijk te weten over keukens, de mogelijkheden, uw voorkeuren en wat al niet meer. Wilt u zich laten inspireren? Lees dan vooral even lekker verder in onze keukeninspiratie!

Zwarte keukens

Tegenwoordig zie je steeds meer donkere tinten in keukens, maar vooral de zwarte keukens zijn een duidelijke trend de laatste jaren. Robuust, strak, chique, donkere keukens zijn helemaal trending tegenwoordig. Bij Lentjes droomkeukens hebben we een ruim aanbod aan verschillende soorten keukens.

Moderne keukens

Landelijke keukens

Een landelijke keuken is al jaren een trend en is inmiddels mateloos populair. Deze landelijke keukens hebben een karakteristieke uitstraling door de verschillende elementen. De kaderdeurtjes, sierlijke handgrepen en open kasten zijn allemaal karakteristieke elementen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van rustige, warme kleuren zoals gebroken wit of zand. Deze kleuren geven de keuken net een wat robuustere uitstraling.

Industriële keukens

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en zoek je iets ruws en stoers, dan is een industriële keuken misschien iets voor jou. De industriële keuken is één van de laatste trends op het gebied van keukens en is een unieke stijl. De keuken heeft ruwe randjes en is niet met strakke lijnen afgewerkt. Er wordt vaak gebruik gemaakt van bakstenen, RVS en ruwe houtsoorten. Deze stijl wordt doorgevoerd in apparatuur, de verlichting en de meubels.

Keukeninspiratie

Er zijn vele verschillende stijlen voor keukens. De één is meer een liefhebber van de industriële stijl, terwijl een ander weer meer houdt van de moderne of traditionele stijl. Naast deze stijlen zijn er bijvoorbeeld ook nog de landelijke stijl, de Duitse stijl, de klassieke stijl en nog vele andere stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen elementen en herkenningspunten. Zo heeft een moderne keuken bijvoorbeeld een heel strak design met onopvallende of soms zelfs helemaal geen handgrepen, staat een industriële stijl bekend om het feit dat er donkere kleuren en/of metalen gebruikt worden en is een landelijke stijl erg rustiek en ontspannend ingericht.

Nieuwste trends op het gebied van keukens

De trends op het gebied van keukens komen en gaan, maar we zien de afgelopen jaren toch een aantal trends die zeer blijvend zijn. We sommen even een aantal trends op:

  • Keukens gaan steeds meer de hoogte in. Dit betekent dat de onderste kastjes hoger worden om mijn ruimte te bieden en dan de bovenkastjes in vele gevallen ook zo hoog mogelijk worden geplaatst.
  • Alles moet duurzamer en dus vinden we deze trend ook op het gebied van keukens. Duurzame en slimme apparaten zien we steeds meer in keukens.
  • De keuken is steeds meer het centrale punt in een woning. De keuken is niet meer uitsluitend om te koken, maar is dé plek geworden waar mensen ontspannen, tot rust komen en samen zijn.
  • Qua kleur en tint zien we steeds meer donkere keukens en materialen. De lak is vaak hoogglans maar kan ook matte zijn.

Inspiratie voor keukens

Maar dit zijn zeker niet de enige trends. Om u te helpen proberen we nog eventjes te inspireren. Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over een:

Greeploze keuken

Keukens zonder grepen zijn keukens waarbij lades en kastjes opengaan zonder dat u aan een handvat of -greep hoeft te trekken. Zo kan het zijn dat de kastjes opengaan door een zacht duwtje te geven aan het kastdeurtje. Wat ook kan is dat er aan de bovenkant van de lade een soort gleufje zit waaraan u kunt trekken om de la open te trekken. Zo heeft u een keuken zonder handvaten. Dit oogt erg strak en past perfect in de moderne stijl.

Kastdeuren met glas

Kastdeuren met glas zien we steeds vaker terug in keukens. Dit betreft met name de bovenkastjes. Dit is praktisch en ziet er ook nog eens erg mooi uit. Glas in een kastdeur zorgt voor een transparante uitstraling en oogt zeer fris. Het glas kan volledig transparant zijn, maar ook gekleurd of getint zijn. Glas in kastdeuren past per soort en kleur van het glas weer bij een andere keukenstijl.

Apparatuur in kubus

Kubusvormige objecten zien we steeds vaker terug in keukens. Zo kan de afzuigkap die boven een kookeiland hangt worden omhangen met een kubus die schitterend past binnen het design. Ook andere kappen of voorwerpen worden steeds meer voorzien van een kubuskap.

Houten keukens

Hout is en blijft enorm populair om te gebruiken in een keuken. Wij zien steeds meer mensen vragen naar een keuken die vrijwel volledig van hout is. Houten kastjes, houten wanden, houten schotten en houten accessoires zijn erg populair. Hout is mooi te combineren met een stenen of marmeren keukenblad. Dit heeft industriële en landelijke elementen en ziet er erg strak en fraai uit en met stoer karakter.

Kookeiland met barretje

De trend van een kookeiland in de keuken is al erg lang een blijvertje. Wat nieuw is, is dat mensen aan dit kookeiland een barretje creëren. Dit gebeurt met barkrukken aan het kookeiland en met een speciale verhoging waaraan men kan eten, drinken of andere dingen kan doen. Een kookeiland met barretje past perfect binnen het feit dat de keuken steeds meer het centrale punt van de woning is geworden.

Meer keukeninspiratie opdoen

Heeft u een beter beeld bij keukens, maar heeft u nog altijd vragen? Zou u graag met eigen ogen eens willen rondkijken en zoeken naar uw droomkeuken? Dan moet u natuurlijk eens langskomen bij Lentjes Droomkeukens. Wij hebben showrooms met prachtige keukens in Wijchen en Huissen. Onze deur staat voor u open om een langs te komen. Wilt u graag met één van onze experts eens kijken naar droomkeukens? Maak dan een afspraak door geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.